"At vove er at miste fodfæstet et kort øjeblik - ikke at vove er at miste sig selv."

- Søren Kierkegaard

​Om Vibeke Bie (1977)​

I mit arbejde er jeg selvstændig, autoriseret psykolog med psykologernes efteruddannelse som specialist i psykoterapi for voksne. I mit privatliv er jeg gift og mor til to børn i skolealderen (mellemtrin og udskoling). Jeg er derfor også et menneske, der gerne vil skabe en hverdag i balance, og som samtidig kender til, hvor svært det kan være.

I mine samtaler tager jeg udgangspunkt i, at det skal være et trygt og ligeværdigt samarbejde. Mine bidrag kommer dermed ikke fra et bedrevidende sted, men er baseret på det, jeg kan se fra mit faglige ståsted og fra mit ønske om at skabe en tryg ramme, hvor du kan tage skridt videre med det, der er vigtigt for dig.

Acceptance and Commitment Therapy

Jeg arbejder inden for den kognitive adfærdsterapi, mere specifikt med Acceptance and Commitment Therapy (ACT) og herunder Mindfulness teknikker. Det er en metode, der er orienteret mod at kunne hjælpe dig videre på relativt kort tid.

Jeg lægger derfor også vægt på, at du gennem vores samtaler får præsenteret og øvet nye færdigheder og strategier, du selv kan arbejde videre med.

Andre samarbejdspartnere

Jeg er tilknyttet som ekstern psykolog ved Livsstilscenter Brædstrup i Region Midt. Her underviser jeg patienterne i forskellige psykologiske emner med relevans for livsstilsomlægninger og yder rådgivning til stedets gode medarbejdere ift. psykologiske problemstillinger i deres undervisning og samtaler med patienterne. 

Regelmæssig supervision og kurser

Jeg prioriterer min faglige udvikling og kvalificering højt og deltager derfor i regelmæssig supervision og kurser, hvor jeg kan erhverve ny viden og styrke mine kompetencer som psykolog. I 2021 deltager jeg bl.a. i:

  • Supervisionsforløb hos psykolog og specialist i psykoterapi Christian Møller Pedersen.
  • Supervisionsforløb hos psykolog og specialist i neuropsykologi Lene Straarup.
  • Forskellige kurser hos internationalt anerkendte forskere og praktikere. I år fordyber jeg mig fx endnu mere i den fokuserede udgave af Acceptance and Commitment Therapy udviklet af Kirk Strosahl og Patti Robinson samt i compassionate mindfulness, der også hører hjemme i den 3. bølge af kognitiv adfærdsterapi.

Hjertesager

Sidst, men ikke mindst, sætter jeg stor pris på at samarbejde bredt med spændende fagfolk og organisationer. Blandt mine nuværende og gamle samarbejdspartnere er der specielt to områder, der ligger mit hjerte nært og derfor skal nævnes her.

Arbejdet med livsstilsændringer

Ubberup Højskole har fokus på sund livsstil og udviklingsmuligheder. Et arbejde jeg er meget enig i og et sted, hvor jeg som nyuddannet var ude at holde foredrag. Der slog min interesse for livsstilændringer rødder, og jeg har i dag fortsat arbejdet med livsstilsændringer både i min private klinik og som underviser på Livsstilscenter Brædstrup.

Arbejdet som frivillig

Det frivillige og værdibaserede foreningsliv for børn og unge har altid fyldt meget hos mig. Jeg har gennem mange år været tilknyttet De grønne pigespejdere – som medlem og undervejs også som organisationskonsulent og senere chef for landslejren i 2007, Liv07. I dag engagerer jeg mig primært i mine børns foreningsliv, hvor jeg er aktiv i bestyrelser og forældreråd. 

Kontakt mig​

Udfyld formularen med dine oplysninger og jeg vender tilbage hurtigst muligt. 

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt