"​Jeg tror på et liv før døden, og det har jeg i sinde at leve."

- Malene Schwartz

Smerter, handicap eller kronisk sygdom

At leve med smerter, et fysisk handicap eller kronisk sygdom

Det at få og leve med smerter, et fysisk handicap eller en kronisk sygdom er for mange mennesker ensbetydende med en ændret livssituation, der kan være svær at forlige sig med eller finde sin vej i. Man har ikke længere den samme fysiske frihed. Et faktum nogle vil forsøge at fornægte måske for at fastholde deres gamle liv og drømmen om at nå bestemte mål eller leve på en bestemt måde. Det kan dog risikere at føre til handlinger, hvor man stik mod hensigten ender med at misbruge sine ressourcer, så den livssituation, man står i, forværres.


Andre kan ende i en tankekamp, hvor det kan handle om uretfærdigheden i situationen, om bekymringerne for fremtiden, om bekymringer for hvordan andre vil møde én eller synes at møde én lige nu eller noget helt fjerde som også ligger uden for ens kontrol. En sådan tankekamp kan føre til stilstand i livet, en følelse af magtesløshed, eller at livet forsætter for alle andre, mens man selv står tilbage på sidelinjen.

Kom videre med mindfulness og ACT

Gennem terapi kan du få hjælp til at se på din situation, dine udfordringer og muligheder med begyndende nysgerrighed og åbenhed. Du behøver ikke kunne lide den situation, du er i, men det er vigtigt at erkende, hvordan verden ser ud lige nu, så du kan agere i netop den verden og ikke i den verden, dine tanker synes, burde eksistere. I den virkelige verden kan du bruge dit engagement, se på hvilke handlinger, der er mulige og som kan medføre, at dit liv stadig handler om og bruges på det, der er meningsfuldt for dig.


Du vil blive præsenteret for og trænet i måder, hvor du med erkendelse kan acceptere dine ”fysiske rammer” og engagere dig i at forfølge og skabe det liv, der har værdi for dig – måske ved hjælp af nye handlinger og udtrykt gennem nye mål.

Kontakt

Ring til mig eller send en mail. Så kontakter jeg dig hurtigst muligt for at høre nærmere om dine behov.

Kontakt mig​

Udfyld formularen med dine oplysninger og jeg vender tilbage hurtigst muligt. 

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt