"Intet er helt selvfølgeligt. Alt er nyt og mærkværdigt. Intet er omsonst. Alt har sin tid, som er nu"

- Benny Andersen

Download materiale

Siden er under udarbejdelse​.

Som noget nyt, vil du i løbet af de næste måneder kunne finde eksempler på slides og materialer som jeg har brugt på kurser og i min undervisning. Med tiden vil der ydermere komme eksempler på indtalte meditationer, arbejdspapirer og læsestof, som jeg gør brug af i mit terapeutiske arbejde.

Jeg håber, du vil lade dig inspirere og finder materialerne hjælpsomme. Ring eller skriv til mig, hvis du er interesseret i at høre mere om muligheden for at hyre mig som underviser eller deltage i et af mine kurser.  

ACT introduktion
De oplæg jeg holder allerflest af, handler om at introducere til og træne Acceptance and Commitment Therapy med forskellige faggrupper, herunder især sundhedsfagligt personale. Jeg har fået lov at dele mit oplæg til et ud af flere kurser, der var led i Region Midtjyllands strategielement "Dialog som professionelt værktøj" anvendt på Livsstilscenter Brædstrup og Terapiafdelingen, Hospitalenheden Horsens. Her var hensigten både at introducere til ACT og at styrke medarbejdernes evne til at være til stede, åbent og fleksibelt, i de vigtige samtaler med patienterne, så de endnu bedre kunne støtte patienternes engagement i behandling og genoptræning, når de oplevede, at patienterne sad fast. 

Slides: Introduktion til ACT - som led i "Dialog som professionelt værktøj"  

Arbejdsdokument

Livet med en kronisk sygdom
​Jeg arbejder meget med mennesker, der har en eller flere kroniske sygdomme. Flere gange har jeg holdt oplæg herom og for nogle år siden, havde jeg et tæt og godt samarbejde med Birthe Birkebæk, der desværre døde kort efter udgivelsen af sin bog "Knogleskør og hvad så?". Det er en vidunderlig og vigtig bog, hvor Birthe har bragt viden om forebyggelse og behandling af knogleskørhed (osteoporose) sammen med sine egne kunstneriske broderier og tekster om "at være knogleskør". Nedenfor finder du de slides, vi skulle bruge til en salon, hvor Birthe havde planlagt en iscenesat reading og jeg et oplæg om knogleskørhed og identitet. Her finder du flere af Birthes billeder og citater fra hendes bog samt de overskrifter, jeg ofte taler ud fra, når jeg holder oplæg om at leve med en kronisk sygdom. Birthes bog kan stadig købes og kan varmt anbefales! Er senest set hos Saxo.com

Slides: Knogleskørhed og identitet

Værdiorienteret terapi

Dagligdagen er fyldt med udfordringer, og vi kan alle få brug for hjælp til at komme videre med det liv, vi gerne vil leve. Det gælder især, hvis vi stirrer os blinde på udfordringerne og glemmer vores værdier, eller hvis vi oplever at kæmpe med barrierer, der står i vejen for værdibaseret handling. Det er et centralt omdrejningspunkt i ACT og i mit arbejde generelt, at dem jeg taler med kommer i kontakt med, hvad der er vigtigt for dem at prioritere og pejle efter og finder måder, hvorpå de kan sætte handling bag ordene. Herunder finder du en enkelt øvelse, der kan hjælpe dig med at reflektere over, i hvor høj grad du lever i overensstemmelse med det, der er vigtigt for dig, og med at identificere handlinger, der bringer dig videre. 

Øvelse: Værdi-skydeskiven.

Mindfulness: Bevidst nærvær og fleksibel opmærksomhed

Vi kan alle have brug for at stoppe op og bringe nærvær og opmærksomhed til dette øjeblik. For eksempel når vi  er forjagede eller oplever, at autopiloten har taget lidt rigeligt over og vi glemmer pauserne eller ikke får øje på det smukke der er til stede i dette øjeblik. Eller når vi er fanget i egne tanker og glemmer at orientere os i forhold til vores omgivelser. Jeg arbejder ofte med det bevidste nærvær og den fleksible opmærksomhed i mine samtaler og i min undervisning og du kan læse mere om det her. Nogle gange træner vi det også helt formelt vha. små meditationer. Herunder kan du finde et eksempel på en kort mindfulness meditation, hvor fokus er blot at stoppe op, være nysgerrig og guide opmærksomheden stille og roligt fra kroppen, til lyde, til vejrtrækningen - uden at skulle præstere eller kontrollere noget af det, vi oplever. Uden at vurdere, men blot sanse og være med det som er. Det åbner for nye muligheder, nye måder at opleve verden på og endda nye erfaringer at tage beslutninger ud fra. 

Denne lydfil er optaget helt uformelt på mit kontor, så du kan høre, hvordan det vil lyde, hvis du var hos mig i Rosensgade i Aarhus eller vi var sammen på et kursus.

Vær nysgerrigt til stede i dette øjeblik (6 minuter).

Kontakt mig​

Udfyld formularen med dine oplysninger og jeg vender tilbage hurtigst muligt. 

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt