"Intet er helt selvfølgeligt. Alt er nyt og mærkværdigt. Intet er omsonst. Alt har sin tid, som er nu"

- Benny Andersen

Download materiale

Siden er under udarbejdelse​.

Som noget nyt, vil du i løbet af de næste måneder kunne finde eksempler på slides og materialer som jeg har brugt på kurser og i min undervisning. Med tiden vil der ydermere komme eksempler på indtalte meditationer, arbejdspapirer og læsestof, som jeg gør brug af i mit terapeutiske arbejde.

Jeg håber, du vil lade dig inspirere og finder materialerne hjælpsomme. Ring eller skriv til mig, hvis du er interesseret i at høre mere om muligheden for at hyre mig som underviser eller deltage i et af mine kurser.  

ACT - for nybegyndere og øvede
De oplæg jeg holder allerflest af, handler om at introducere til og træne Acceptance and Commitment Therapy med forskellige faggrupper, herunder især sundhedsfagligt personale. Jeg har fået lov at dele mit oplæg til et ud af flere kurser, der var led i Region Midtjyllands strategielement "Dialog som professionelt værktøj" anvendt på Livsstilscenter Brædstrup og Terapiafdelingen, Hospitalenheden Horsens. Her var hensigten både at introducere til ACT og at styrke medarbejdernes evne til at være til stede, åbent og fleksibelt, i de vigtige samtaler med patienterne, så de endnu bedre kunne støtte patienternes engagement i behandling og genoptræning, når de oplevede, at patienterne sad fast. 

Slides: Introduktion til ACT - som led i "Dialog som professionelt værktøj"  

Arbejdsdokument

Siden 2020 har jeg sammen med Jens Wraa Laursen lavet opfølgningskurser for læger, der allerede er introduceret til ACT og som ønsker at integrere deres brug af metoden endnu bedre i deres samtaler med patienterne. Disse kurser er i endnu højere grad fokuseret omkring den praktisk træning og håndtering af egne barrierer samt hvordan vi som behandlere også kan blive bedre til at drage omsorg for os selv. 

Slides: ACT træning og compassion for læger på Hotel Vejlefjord.

Livet med en kronisk sygdom
​Jeg arbejder meget med mennesker, der har en eller flere kroniske sygdomme. Flere gange har jeg holdt oplæg herom og for nogle år siden, havde jeg et tæt og godt samarbejde med Birthe Birkebæk, der desværre døde kort efter udgivelsen af sin bog "Knogleskør og hvad så?". Det er en vidunderlig og vigtig bog, hvor Birthe har bragt viden om forebyggelse og behandling af knogleskørhed (osteoporose) sammen med sine egne kunstneriske broderier og tekster om "at være knogleskør". Nedenfor finder du de slides, vi skulle bruge til en salon, hvor Birthe havde planlagt en iscenesat reading og jeg et oplæg om knogleskørhed og identitet. Her finder du flere af Birthes billeder og citater fra hendes bog samt de overskrifter, jeg ofte taler ud fra, når jeg holder oplæg om at leve med en kronisk sygdom. Birthes bog kan stadig købes og kan varmt anbefales! Er senest set hos Saxo.com

Slides: Knogleskørhed og identitet

Værdiorienteret terapi

Dagligdagen er fyldt med udfordringer, og vi kan alle få brug for hjælp til at komme videre med det liv, vi gerne vil leve. Det gælder især, hvis vi stirrer os blinde på udfordringerne og glemmer vores værdier, eller hvis vi oplever at kæmpe med barrierer, der står i vejen for værdibaseret handling. Det er et centralt omdrejningspunkt i ACT og i mit arbejde generelt, at dem jeg taler med kommer i kontakt med, hvad der er vigtigt for dem at prioritere og pejle efter og finder måder, hvorpå de kan sætte handling bag ordene. Herunder finder du en enkelt øvelse, der kan hjælpe dig med at reflektere over, i hvor høj grad du lever i overensstemmelse med det, der er vigtigt for dig, og med at identificere handlinger, der bringer dig videre. 

Øvelse: Værdi-skydeskiven.

Kontakt mig​

Udfyld formularen med dine oplysninger og jeg vender tilbage hurtigst muligt. 

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt