"Intet er helt selvfølgeligt. Alt er nyt og mærkværdigt. Intet er omsonst. Alt har sin tid, som er nu."

- Benny Andersen

Emner til inspiration

Hvert år holder jeg oplæg, foredrag og kurser rundt omkring i landet. Herunder kan du læse mere om, hvordan jeg arbejder med udvikling af mine kurser og måske få inspiration til relevante emner hos jer. 

Skræddersyede foredrag og kurser

Foredrag og kurser skal ramme plet og være aktuelle i deres budskab. Ellers er de ikke relevante og kommer ikke til at gøre nogen forskel. Det er vigtige pejlemærker for mig, når jeg udvikler mine ydelser, og derfor udvikles de altid i tæt samarbejde med dig som opdragsgiver.

Når du henvender dig, vil jeg derfor gerne tale med dig om dine eller jeres ønsker og idéer. Vi indkredser, hvem foredraget eller kurset skal målrettes, hvilken forskel det skal gøre, og hvad de økonomiske muligheder er. Sammen finder vi den helt rigtige løsning til jer, og når jeg går i gang med at udvikle det specifikke indhold, aftaler vi også at ringe sammen, så jeg kan afstemme og justere indholdet undervejs.

Alle emner og foredrag kan også udvides og gøres til tema- eller kursusdage, hvor jeg agerer inspirator, underviser eller styrer processen efter behov. Prisen fastsættes efter opgavens indhold og omfang. Ring eller skriv til mig for en snak om idéer og muligheder.

 ​

ACT for nybegyndere og øvede

Er du en del af en monofaglig eller tværfaglig gruppe, der ønsker at blive præsenteret for Acceptance and Commitment Therapy (ACT) og få indblik i, hvordan metoden kan bruges i jeres daglige virke? Eller kender I allerede til ACT og ønsker at få målrettet opfølgning og videregående ACT-træning? 

Jeg har undervist både læger, sygeplejersker, diætister, ergoterapeuter, fysioterapeuter, lærere, psykologer, pædagoger og socialrådgivere i Acceptance and Commitment Therapy og har således erfaring med en bred målgruppe af modtagere, der har en lige så stor bredde i kerneydelser og hvilke mennesker, de hver især hjælper. Noget af det spændende ved ACT er, at vi har med en metode at gøre, der er særdeles velegnet til alle slags samtaler, hvad end det er støttende samtaler, vejledning, coaching, supervision eller terapi og er således et fantastisk redskab til forståelse af og hjælp til mennesker i mange forskellige sammenhænge. Til inspiration kan du læse mere om min brug af ACT her samt om de ACT-kurser jeg holder for læger gennem Lægernes Uddannelses Forening her

​​

ACT målrettet genoptræning og livsstilsforløb

I mit virke som psykolog tilknyttet Regionshospital Horsens Livsstilscenter i Brædstrup har jeg fået omfattende viden om og erfaring med patienter i genoptræning og livsstilsforløb. Det er patienter med særligt vanskelige genoptræningsforløb, patienter med diabetes, hjertekarsygdom, KOL eller svær overvægt. Disse patienter møder man især i den almene lægepraksis og hos fysioterapeuterne, hvor mange hurtigt konfronteres med, at der er nødvendigt at kunne arbejde med patienternes psykologiske fleksibilitet for at kunne opnå resultater i forhold til deres fysik og helbred. Jeg har derfor undervist fysioterapeuter, ergoterapeuter, diætister, sygeplejersker og læger i at integrere Acceptance and Commitment Therapy i deres daglige arbejde med deres patienter. 

Til inspiration har jeg får lov at dele mit oplæg til et kursus, der var led i Region Midtjyllands strategielement "Dialog som professionelt værktøj" anvendt på Livsstilscenter Brædstrup og Terapiafdelingen, Hospitalenheden Horsens. Her var hensigten både at introducere til ACT og at styrke medarbejdernes evne til at være til stede, åbent og fleksibelt, i de vigtige samtaler med patienterne, så de endnu bedre kunne støtte patienternes engagement i behandling og genoptræning, når de oplevede, at patienterne sad fast.

Slides til kurset: Introduktion til ACT - "Dialog som professionelt værktøj".

Arbejdspapirer til kurset​.


ACT målrettet misbrugsbehandling

I 2020-2021 underviser Jens Wraa Laursen og jeg lægerne ved København Kommunes Misbrugsbehandling i Acceptance and Commitment Therapy. ACT har vist sig effektiv overfor misbrug generelt, hvilket særligt kobles til kombinationen mellem at styrke patientens evne til villigt at opleve uønskede følelser og impulser uden at handle herpå alt imens patienten støttes i at få øje på det større billede og træne færdigheder, der kan understøtte dette: Nemlig at gøre livet værd at leve.​​

Kronisk lidelse, identitet og vitalitet

​Livet med en kronisk lidelse har noget til fælles på tværs af lidelser og mennesker og noget, der er specifikt udfordrende for den enkelte lidelse og det enkelte menneske. Når jeg holder foredrag og kurser om livet med kroniske lidelser og det psykologiske arbejde forbundet hermed, tilpasses oplægget, hvad end det er til patienter eller behandlere, med viden om og metoder til håndtering af både de generelle og de specifikke udfordringer. 

Jeg har efterhånden holdt en del oplæg om forskellige kroniske lidelser, men særligt ét skiller sig ud. For nogle år siden, havde jeg et tæt og godt samarbejde med Birthe Birkebæk, der desværre døde kort efter udgivelsen af sin bog "Knogleskør og hvad så?". Det er en vidunderlig og vigtig bog, hvor Birthe har bragt viden om forebyggelse og behandling af knogleskørhed (osteoporose) sammen med sine egne kunstneriske broderier og tekster om "at være knogleskør". Nedenfor finder du de slides, vi skulle bruge til en salon, hvor Birthe havde planlagt en iscenesat reading og jeg et oplæg om knogleskørhed og identitet. Her finder du flere af Birthes billeder og citater fra hendes bog samt de overskrifter, jeg ofte taler ud fra, når jeg holder oplæg om at leve med en kronisk sygdom. Birthes bog kan stadig købes og kan varmt anbefales! Er senest set hos Saxo.com.

Slides: Knogleskørhed og identitet. 

  

Du kan også læse mere om mit arbejde med fysiske sygdomme og kroniske lidelser her.

​​Brænd i dit liv uden at brænde ud

​Ønsker du at få viden om, hvad stress og udbrændthed er, og hvordan stress kan forebygges som en naturlig, konstruktiv og endda meningsfuld del af hverdagen både hjemme og på arbejdspladsen? Brænd i dit liv uden at brænde ud er blevet holdt som foredrag og oplæg til dialog på mange forskellige slags arbejdspladser herunder også i lægeklinikker. Du kan læse mere om mit arbejde med stress og trivsel her.

​​

Nærvær i familien

​Foredraget sætter fokus på den travle hverdag, hvor det kan være en udfordring at være nærværende og bevare fokus på den person man egentlig gerne vil være som forælder. Jeg giver konkrete eksempler på, hvordan Mindfulness kan hjælpe os til at skabe små stunder, hvor vi finder hinanden og kan vælge at leve efter de værdier, vi har som forældre og som familie. Velegnet til forældremøder i daginstitutioner, på skoler og foreninger. Du kan læse mere om mit arbejde med mindfulness her.

Kontakt mig​

Udfyld formularen med dine oplysninger og jeg vender tilbage hurtigst muligt. 

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt